FysopterapeutCoachen

Om

FysioterapeutCoachen

 


Om Helena Remback


Hej, vad kul att du har hittat hit!


    Jag driver och äger företaget med den kompetens och erfarenhet jag besitter sedan drygt 30 år inom yrket.


    Jag blev klar sjukgymnast (numer heter det fysioterapeut) 1988 och började inom primärvården för att strax arbeta på Universitetssjukhuset i Örebro, dåvarande regionssjukhus. Jag arbetade inom thoraxkirurgi, hjärtintensiv och hjärtrehabilitering. Många kurser genomgicks inom medicinsk träningsfysiologi och undersökning och behandling av leder och muskler etc. Därefter fortsatte jag min bana på Riksförsäkringsverkets sjukhus i Nynäshamn med rehabilitering och utredning inom rörelseapparaten och med hjärtrehabilitering.

    Hösten 1998 styrde jag vidare till Hälsingland och Alfta Rehab Center där jag blev kvar 5 år. Här fördjupade jag kunskapen och erfarenheten kring ortopedisk manuell terapi genom studier och som handledare vid läkarkurser. Jag vidareutbildade mig även inom fysiologi, rehabilitering och ergonomi genom högskoleutbildningen i Umeå. Med andra ord inom företagshälsa. Jag hade redan då uppdrag åt arbetsgivare i Östersund och Uppsala och skrev en uppsats om whiplashskador. En patientgrupp vi såg många av på centret.

    1998 flyttade jag till Gävle, åter primärvård både i offentlig och privat regi. Kursandet fortsatte med bland annat akupunktur. Jag deltog aktivt i uppbyggandet av en rehabiliteringsavdelning till hälsocentralerna belägna på Brynäs och Södertull och ordnade utbildning för sjukgymnsatkollegor.

    Så småningom tog nyfikenheten kring företagshälsa över och jag tog en anställning på Företagshälsan i Gävle AB 2008. En fantastiskt rolig och spännande tid och en unik inblick fick jag på alla möjliga olika arbetsplatser och branscher. Bilsalonger och verkstäder, telekom, mejeri, teknikföretag, chark, handel, metall. Listan är lång. Jag startade under denna tiden en ensklid firma. Vidareutbildningen fortsatte med Belastningsergonomisk riskbedömning och synergonomi vid högskolan i Gävle, Hälsoprofilbedömning och Medicinsk kontroll vid Ergonomisk Belastande Arbete.

    2016 gick jag vidare till Previa Företagshälsa i Sandviken fram till 2018. Här jobbade jag med större och mindre bolag inom bland annat metallindustrin.

    2018 dök ett arbete på Avdelningen för arbetsrehabilitering upp på Arbetsförmedlingen  som gav mig ytterligare bredd i min kompetens och stor inblick i den statliga verksamheten.

   Mitt nätverk har växt under tiden och samarbetspartners knutits till verksamheten. T ex genom kontakten med Hariett AB och deras arbete med Praktisk Arbetsmiljö, en webbaserad utbildning, där jag bidrog med avsnittet om arbetsplatsens fysiska utformning. 

    Sommaren 2019 blev det så dags att utveckla firman och aktiebolaget FysioterapeutCoachen bildades. Uppdragen jag har är allt från arbetsplatskartläggningar till individuell behandling och som instruktör och föreläsare under Startskottet Hälsocamps resor eller i projekt t ex vid Aktiv Rehab Gävleborg. Samarbetet med IMRA psykologi kommer ge gamla och nya kunder nya möjligheter till utveckling inom en rad områden inom inom medicin och hälsa.

    FysioterapeutCoachen håller till på Norra Praktiken i Gävle men kan också träffa kunder i Sandviken hos Aktiv Rehab på Parkbadet. 


Nu jobbas det vidare på resten av historien .


Väl mött!


Helena Remback


Arbetsgivare

 

FysioterapeutCoachen jobbar med det mesta som rör arbetsrelaterade frågor kopplade till besvär i rörelseapparaten och bedömningar genom skyddsronder eller analyser av arbetsplatsen. Kompetens finns inom beleastningsergonomi, synergonomi, organisatorisk ergonomi.

Även friskvård genom rådgivning, MediYoga, grupper, föreläsningar.

Hälsokontroller genomförs med styrke och rörelsebedömning samt konditionstester, blodtryck och vikt.

 

Privat kund

 

Fysioterapeutcoachen har mottagning både i Sandviken och Gävle.

Behandling erbjuds vid smärta och besvär i leder och muskler eller nerv. Bakgrunden kan vara  överbelastning, skador, arbets- eller stressrelaterade besvär. Du kan också göra konditionstest och funktionstest för att planera eller kontrollera din fysiska kapacitet.

Försäkringsbolag

 

FysioterapeutCoachen samarbetar genom avtal med försäkringsbolag  och deras kunder. Det handlar oftast om hjälp till  individ som genom sin anställning har försäkring via sin arbetsgivare. Tjänsten kan också vara en arbetsplatsbedömning och fysioterapeutisk behandling inom ramen för försäkringen.